Борщ ... Ну, хто його не знає? Його хоч раз у житті пробував кожен.
У будь-якої господині свій рецепт борщу, і іменного його вона вважає правильним і єдино вірним.
Борщ готують і з квасолею, і з болгарським перцем, і т.д.
Я пропоную рецепт, який нам дуже подобається.
Кількість інгредієнтів вказано на чотирилітровим каструлю.
Інгредієнти
Борщ. Інгредієнти
1 кг яловичини (м'якоть або на кісточці)
500 г картоплі
300 г свіжої капусти
400 г буряка
200 г моркви
200 г цибулі
3 ст.л. томатної пасти
1 ч.л. оцту 6%
2-3 зубчики часнику
2-3 лаврових листки
сіль
перець
рослинне масло
зелень за смаком
Приготування
Крок 1 М'ясо залити водою, варити 1.5 години.
Крок 2 Потім м'ясо нарізати невеликими шматочками.
Крок 3 Додати в бульйон.
Крок 4 Цибулю дрібно нарізати.
Крок 5 Моркву натерти на середній тертці.
Крок 6 Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Крок 7 Буряк нарізати тонкою соломкою.
Крок 8 Буряк обсмажити на олії.
Крок 9 Додати оцет і томатну пасту (якщо паста густа, додати трохи води), тушкувати 5-7 хвилин.
Крок 10 На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Крок 11 Додати моркву, обсмажити.
Крок 12 Картоплю нарізати кубиками або брусочками.
Крок 13 У киплячий бульйон додати картоплю, посолити.
Крок 14 Коли бульйон закипить, додати капусту. Варити на невеликому вогні 5 хвилин.
Крок 15 Додати буряк, варити ще близько 10 хвилин.
Крок 16 Додати цибулю і моркву.
Крок 17 Слідом додати лавровий лист. Якщо необхідно, посолити, поперчити.
Крок 18 Додати часник, видавлений через чеснокодавку.
Прибрати з вогню, дати настоятися 15-20 хвилин.
Крок 19 Готовий борщ розлити по тарілках, додати сметану і посипати зеленню.
Смачного!
У будь-якої господині свій рецепт борщу, і іменного його вона вважає правильним і єдино вірним.
Борщ готують і з квасолею, і з болгарським перцем, і т.д.
Я пропоную рецепт, який нам дуже подобається.
Кількість інгредієнтів вказано на чотирилітровим каструлю.
Інгредієнти
Борщ. Інгредієнти
1 кг яловичини (м'якоть або на кісточці)
500 г картоплі
300 г свіжої капусти
400 г буряка
200 г моркви
200 г цибулі
3 ст.л. томатної пасти
1 ч.л. оцту 6%
2-3 зубчики часнику
2-3 лаврових листки
сіль
перець
рослинне масло
зелень за смаком
Приготування
Крок 1 М'ясо залити водою, варити 1.5 години.
Крок 2 Потім м'ясо нарізати невеликими шматочками.
Крок 3 Додати в бульйон.
Крок 4 Цибулю дрібно нарізати.
Крок 5 Моркву натерти на середній тертці.
Крок 6 Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Крок 7 Буряк нарізати тонкою соломкою.
Крок 8 Буряк обсмажити на олії.
Крок 9 Додати оцет і томатну пасту (якщо паста густа, додати трохи води), тушкувати 5-7 хвилин.
Крок 10 На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Крок 11 Додати моркву, обсмажити.
Крок 12 Картоплю нарізати кубиками або брусочками.
Крок 13 У киплячий бульйон додати картоплю, посолити.
Крок 14 Коли бульйон закипить, додати капусту. Варити на невеликому вогні 5 хвилин.
Крок 15 Додати буряк, варити ще близько 10 хвилин.
Крок 16 Додати цибулю і моркву.
Крок 17 Слідом додати лавровий лист. Якщо необхідно, посолити, поперчити.
Крок 18 Додати часник, видавлений через чеснокодавку.
Прибрати з вогню, дати настоятися 15-20 хвилин.
Крок 19 Готовий борщ розлити по тарілках, додати сметану і посипати зеленню.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий