Кропиву не можна збирати в місті, особливо біля дороги.
Найкращий варіант - привезти її з дачі.
Замість кропиви можна використовувати іншу зелень (наприклад, шпинат), але це вже буде інший суп.
Подавати суп зі сметаною.
Кількість інгредієнтів вказано на чотирилітровим каструлю.
Інгредієнти
Суп з кропивою. Інгредієнти
500 г курячого філе (або свинини, яловичини)
700 г картоплі
великий пучок молодої кропиви (150-200 г)
200 г цибулі
сіль
перець
Приготування
Крок 1 М'ясо нарізати невеликими шматочками.
Крок 2 Залити холодною водою, трохи посолити, варити до готовності (куряче філе варилося 30 хвилин, свинину чи яловичину треба варити довше, близько 1 години).
Крок 3 Цибулю дрібно нарізати.
Крок 4 Щоб кропива НЕ палила, її можна обдати окропом, потім воду злити.
Я цього не робила, просто кропиву помила і дрібно нарізала в гумових рукавичках.
Крок 5 Картоплю почистити, нарізати кубиками або брусочками.
Крок 6 У киплячий бульйон додати картоплю, варити 5 хвилин.
Крок 7 Потім додати цибулю (можна цибулю попередньо обсмажити.).
Крок 8 Слідом додати кропиву, варити до готовності картоплі (5-7 хвилин).
Якщо необхідно, суп посолити, поперчити.
Можна додати в киплячий бульйон, після того, як картопля звариться, збите яйце, добре перемішати.
Також, можна при подачі покласти в тарілку варене яйце.
Крок 9
Смачного!
Найкращий варіант - привезти її з дачі.
Замість кропиви можна використовувати іншу зелень (наприклад, шпинат), але це вже буде інший суп.
Подавати суп зі сметаною.
Кількість інгредієнтів вказано на чотирилітровим каструлю.
Інгредієнти
Суп з кропивою. Інгредієнти
500 г курячого філе (або свинини, яловичини)
700 г картоплі
великий пучок молодої кропиви (150-200 г)
200 г цибулі
сіль
перець
Приготування
Крок 1 М'ясо нарізати невеликими шматочками.
Крок 2 Залити холодною водою, трохи посолити, варити до готовності (куряче філе варилося 30 хвилин, свинину чи яловичину треба варити довше, близько 1 години).
Крок 3 Цибулю дрібно нарізати.
Крок 4 Щоб кропива НЕ палила, її можна обдати окропом, потім воду злити.
Я цього не робила, просто кропиву помила і дрібно нарізала в гумових рукавичках.
Крок 5 Картоплю почистити, нарізати кубиками або брусочками.
Крок 6 У киплячий бульйон додати картоплю, варити 5 хвилин.
Крок 7 Потім додати цибулю (можна цибулю попередньо обсмажити.).
Крок 8 Слідом додати кропиву, варити до готовності картоплі (5-7 хвилин).
Якщо необхідно, суп посолити, поперчити.
Можна додати в киплячий бульйон, після того, як картопля звариться, збите яйце, добре перемішати.
Також, можна при подачі покласти в тарілку варене яйце.
Крок 9
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий